Ako ih vidite odmah zovite policiju: I dalje traga za ubicama Stefana, nema im ni traga ni glasa već šest meseci
Stefan Savić, Foto: MUP Srbije, Društvene mreže

horor

Ako ih vidite odmah zovite policiju: I dalje traga za ubicama Stefana, nema im ni traga ni glasa već šest meseci

Uprkos tome što su ih kobne noći snimile brojne sigurnosne kamere, policija ih do danas nije pronašla.

Objavljeno:

Uskoro će se navršiti šest meseci otkako je na Dorćolu ubijen Stefan Savić (23), a o osumnjičenima za njegovo ubistvo se i dalje ne zna ništa. Savića su, kako se sumnja, Vasilije Gačević i Marko Daničić brutalno pretukli i izboli, a zatim pobegli sa lica mesta. Uprkos tome što su ih kobne noći snimile brojne sigurnosne kamere, policija ih do danas nije pronašla.

Stravično prebijanje dogodilo se u noći 25. februara, nakon što su se Stefan Savić, inače MMA borac i reprezentativac Srbije, i osobe koje se sada sumnjiče za njegovo ubistvo, sreli u jednom ugostiteljskom lokalu na Dorćolu. U jednom trenutku su se sva trojica našla van lokala, a zatim su na uglu Dobračine i Dunavske ulice osumnjičeni Gačević i Daničić nasrnuli na Savića.

Tukli ga dok je ležao na zemlji

Brutalno su ga tukli dok je mladić ležao na zemlji i izboli su ga čak 19 puta! U tom trenutku je naišao slučajni prolaznik Stefan M. koji je pokušao da zaštiti Savića, ali su i njega napali. Nesrećni svedok je potom seo u automobil i krenuo ka Urgentnom centru, nakon čega ga je na Terazijama zaustavila patrola, a potom je sanitetom odvezen u bolnicu. Policija je, nekoliko dana nakon napada, pronašla stan i krvavu odeću koju su nosile ubice mladića. Međutim, njih već tada nije bilo.

okom proteklih skoro šest meseci u javnosti su se pojavljivale brojne teroije o tome gde se kriju optužene ubice. Govorkalo se da su iste noći napustili Beograd, da su otišli iz Srbije, da su ilegalnim putevima otišli do Kosova i Metohije.

Ipak, nijedna od ovih informacija po svemu sudeći nije dovela do njihovog hapšenja. Za ubicama je raspisana poternica, a 11. marta doneto je rešenje kojim im je određen pritvor, njima se na teret stavlja teško ubisto i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Stefan Savić
foto: Printscreen/youtube/ SMOKEMARDELJANOTV

Ubice i žrtve se poznavale

Stefan Savić i njegove ubice su se poznavale odranije. Naime, kako je Stefanov otac ispričao ranije za Novu čitav sukob je krenuo maja 2021. godine kada su petorica mladića, od kojih su dvojica ubili njegovog sina, pretukli Stefanovog školskog druga i bacili ga u Savu.

„Oni su tog mladića toliko tukli da je imaio 14 kopči po glavi. Stefan ga je izvadio iz Save i njima rekao: Dobro, bre, mangupi, vas petorica ubiste njega jednoga. Njih petorica su onda nasrnuli i na Stefana, jedan ga je udario i pobegao, a ova četvorica su krenuli dalje, ne znajući da je Stefan u punoj snazi jer je sportista“, rekao je nesrećni otac tada.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije da je ispitano više od 15 svedoka u ovom slučaju, među kojima i otac ubijenog mladića, dok je izvršeno nekoliko veštačenja.

Bonus video:

21:04

CENTRALNI DNEVNIK 15.09.2024

(Espreso/Blic/Nova/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.